Comet - sistem za uštedu goriva i upravljanje voznim parkom

Comet - sistem (CS) je savršeno rešenje za smanjenje potrošnje goriva i povećanje efikasnosti voznog parka i moćno oruđe u rukama saobraćajnog menadžmenta.

Comet - sistem (CS) je savršeno rešenje za smanjenje potrošnje goriva i povećanje efikasnosti voznog parka i moćno oruđe u rukama saobraćajnog menadžmenta. CS donosi garantovanu uštedu i olakšava kontrolu i planiranje potrošnje. To se postiže sinergetskim delovanjem sledećih komponenti sistema:

 1. CS jedinica za homogenizaciju i reformulaciju goriva – kompaktni katalizatorski uređaj koji omogućava bolje sagorevanje energenata što kao posledicu ima trajno smanjenje potrošnje
 2. CS jedinica za kontrolu goriva u rezervoaru - sprečava neovlašćeno istakanje goriva
 3. CS jedinica za GPS praćenje i kontrolu kretanja vozila u realnom vremenu, sa opcijama panik tastera i crne kutije.
1403- test

CS katalizator je načinjen od naročite metalne legure, nema pokretnih delova te je jednostavan za održavanje. Uz pravilnu instalaciju i eksploataciju garantovano povećava iskorišćenje goriva od najmanje 5% do 12%, smanjuje emisiju štetnih gasova do 60%, produžava intervale i smanjuje troškove održavanja zbog eliminisanja čađi, produžava životni vek motornog maziva i samog motora.

img1 img2

U svako vozilo se ugrađuje GPS uređaj koji, pored kretanja vozila, prati i ostale zadate parametre vozila i podatke o tome šalje putem GSM mreže. Uređaj je robustan i kompaktan, ugrađuje se tako bude neprimetan i ne menja enterijer vozila. Garancija na funkcionalnost uređaja u skladu sa garancijskim uslovima je u trajanju ugovorne obaveze koja obuhvata i obuku korisnika i tehničku podršku u periodu trajanja ugovora. U svakom trenutku znaćete trenutnu poziciju vozila, njegovu brzinu i smer kretanja, sa detaljnim izveštajem o kretanju i stajanju.

img3 img4

Implementacija CS dalje donosi i sledeće prednosti:

 • Tačno očitavanje vrednosti zaliha u rezervoarima 
 • Evidencija naglih promena nivoa goriva (istakanje/dopunjavanje) u cilju sprečavanja krađe i preciznijeg praćenja i planiranja potrošnje
 • Optimizacija transporta kroz kontrolu poštovanja zadataka, ruta i dogovorenih lokacija i rokova
 • Očitavanje pređenog puta, obilazaka zadatih lokacija kao i radnih sati u određenom vremenskom intervalu, što znatno smanjuje troškove administracije.
 • SMS ili e-mail izveštaj i upozorenje kada se vozilo kreće van zadatog radijusa ili u nepredviđeno vreme, čime se može sprečiti neovlašćeno korišćenje ili krađa vozila
 • Redukovanje troškova prekovremenog rada
 • Značajno smanjenje mogućih zloupotreba ovlašćenja od strane zaposlenih
 • U nevolji - korišćenjem panik tastera u sitacijama koje ugrožavaju život klijenta, vrši se dojava Nadzornom centru koji odmah preduzima operaciju za sprečavanje nesreće.
 • Saobraćajna nesreća - u ovakvim slučajevima izvršiće se dojava o sudaru sa tačnom lokacijom vozila, statusom senzora i brzinom vozila prilikom sudara. Analizom generisanih podataka omogućena je rekonstrukcija događaja.GPS šalje klijentu upozorenja o aktiviranju alarma u vozilu - direktno na mobilni telefon, SMS-om ili pozivom.

Garantovana ušteda u sistemu u kome je strogo kontrolisana potrošnja goriva je minimalno 5%, dok je naš najbolji rezultat do sada bio ušteda od 27% .

Excellent SME